HTML

Gicica



"Ne haladj előttem,
mert nem tudlak követni!
Ne gyere utánam,
mert nem tudlak vezetni!
Jöjj ide mellém, és
legyünk csak barátok!"
(Albert Camus)


Rovatok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Mi az Élet célja, értelme?

2007.11.17. 18:18 gicica

 

Feltesszük magunknak a kérdést, mikor nemúgy alakul valami, ahogy vártuk volna. De gondoljunk bele, valóban mi is lehet a célja? Boldogság? Nem lehetséges, az ugyanis életünk során hozott döntéseink következménye. Az értelme viszont lehetséges, de ebben sok tényező szerepet játszik. Legfontosabb azonban az önismeret valamilyen szintje, illetve az arra való törekvés. Törekedni, hogy megismervén gondolatainkat, belső, esetleg elfojtott vágyainkat, hogy utat mutasson céljaink felé. A cél felé vezető út ugyanis a lényeg, nem (csak) a végeredmény, ezen út során szerzünk ugyanis tapasztalatokat az újabb célok kitűzésére, meglátására és megvalósítására. Ezt kell mindig szem előtt tartani! De mire vágyhatunk?

“Meghívlak, hogy gondolkodjunk együtt: Mi az élet célja?
Talán jó lenne, ha mindegyikünk időt szakítana és leülne egy csendes sarokba és megírná élete hátralevő részének forgatókönyvét. Próbáld meg egyszer te is. Szabad kezet kapsz. Beírhatod a siker-kudarc, a könnyek-nevetés, a hosszú élet-a rövid élet, az agónia-extázis összes mennyiségét. Tejhatalmat kapsz az élvezet, a hatalom, a pénz, a hírnév és kapcsolataid felett. Mit tekintenél ideális életnek? Igazából mit akarsz leginkább?
Esetleg segítene, ha leírnád a te „tökéletes napodat”, vagy egy listát írnál arról a tíz tevékenységről, amelyet a legjobban kedvelsz. Ha elmélkedsz azon, amit leírtál, bizonyára tisztábban meglátod legmélyebb vágyaidat és szükségleteidet.
A kérdés ez: Mi az élet célja, a te számodra?”
(John Powell)

"Az embernek hinnie kell, hogy valamihez tehetsége van, és azt a valamit el kell érnie, kerüljön bármibe..."
(M. Curie)

„Mint cicának nincsenek nagy igényeim,
csak annyi - kérlek szeress - ... de minden szőrszálamat
külön is, ha lehet!”

"Ahhoz, hogy egy nő ragyogjon, olyan férfi kell, aki ragyogtatja őt."

 

"Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába."

(Karinthy Frigyes) - ez fordítva is igaz

 

"A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik."

(Rippl-Rónai József)


"Az élet legnagyobb boldogsága, ha tudhatjuk, hogy szeretnek azért, amilyenek vagyunk, vagy még pontosabban szeretnek annak ellenére, amilyenek vagyunk."

(Victor Hugo)

 

"A boldogságot nem lehet ajándéka kapni,
Egyetlen titka: adni, mindig csak adni.
Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet
És sok-sok önzetlen szeretetet."

(Goethe)

Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,
bántana, ha azután sokáig elkerülnél.
(József Attila)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gicica.blog.hu/api/trackback/id/tr935329445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laca 2009.07.08. 22:36:14

Főleg a József Attila idézet tetszett. Teljesen egyet értek vele, csak az a gond, hogy a mai világban, ha valaki így gondolkodik az maga alatt vágja a fát. Ma inkább valami olyan idézett a nyerő: Vedd el, amit elvehetsz és ne törődj azzal kit bántasz meg vele. Ha mégis emiatt bántana a lelkiismeret egy lúzer b***** vagy.
süti beállítások módosítása